vaken

Sam sover fortfarande mycket under dagarna men här hade han en lång, mysig vakenperiod. Både jag och Jonas var väldigt nöjda över hans snygga outfit idag. Jag trodde att bodyn fortfarande skulle vara för stor, men det verkar som att 56 är hans storlek numera - han HAR växt!


han rör på sig

Snart går det inte att lägga Sam på bordet medan vi äter längre. Vi lämnar honom absolut inte ensam på bordet utan sitter bredvid men snart funkar inte ens det. Han förflyttar sig och det känns som att han lika gärna skulle kunna råka rulla runt. Här lyckades han lägga benen över DN som jag försökte läsa.

träff med fler bebisar

Vi träffade några par från vår föräldraförberedelsegrupp från MVC igår. Alla har fått sina bebisar nu och det var kul att prata om den nya rollen som föräldrar vi fått allihopa. Vi träffades i Färgaregården och fikade. Vår bebis var den enda som inte vaknade under fikat - superbebis!

snart ler han

Vi tror att Sams leende inte är särskilt långt borta. Jag hävdar att han log mot mig igår, men Jonas säger att det inte är sant förrän han också ser det, så vi vår väl se när det blir...

hörseltest

Igår var vi och testade Sams hörsel. Väldigt imponerande teknik - en öronsnäcka placeras i barnets öra och en signal skickas in. När flimmerhåren reagerar skickas en signal tillbaka vilket visar att barnet hör. Sam hörde perfekt - till och med bättre än nödvändigt på ena örat.


Dessa bilder har egentligen ingenting med hörseltestet att göra, utan är bara här för att de är fina. Dock sover han ju på bilderna och det gjorde han ju på hörseltestet också...

överraskningsbesök

Plötsligt ringde det på dörren och det var Cliff som kom och överrasknings-hälsade-på. Vi gissar att han inte var mest sugen på att hälsa på oss utan snarare på Sam.

en dag i trädgården

Vi har haft en fantastisk dag ute idag. De senaste dagarna har jag känt mig lite instängd och låst. Har haft svårt att hitta tid för saker jag vill göra och tyckt att jag behövt amma hela tiden. Idag placerade vi oss istället ute i trädgården och vi har haft det så mysigt. Jag har säkert ammat lika många gånger som andra dagar men allt har känts mycket lättare ändå. Det är svalt och skönt under träden för Sam men samtidigt sol och varmt för den som vill sola utanför. En dag som denna laddar batterierna.


midsommaraftononsdag

Elin, jag och Sam har haft en fin dag efter en toppen-natt. Sam har skött sig exemplariskt de här dagarna och inatt väckte han mig inte förrän halv fyra och ville äta. Det gick även superbra och snabbt för Sam att somna om i sin egen säng efteråt och jag är en glad och pigg mamma idag. Vi tog en promenad till småbåtshamnen och åt glass. Sen hämtade vi Jonas på jobbet. På kvällen kom mamma och pappa och hämtade Elin och passade även på att hälsa på Sam.

besök av mormor och morfar

Idag var det Sams morfor och morfars tur att hälsa på. Vi käkade mat och jag fick träna på konsten att amma och balansera spagetti på gaffeln samtidigt...

dags igen

Den här gången tyckte Sam att det var jätteskönt att bada. Jag lät bli att tvätta hans ansikte eftersom det var då han blev ledsen förra gången och han såg ut att stortrivas i badet. Det blev lite kallt när jag tog upp honom men så snart han var insvept i handdukarna var han nöjd igen.


Elin hälsar på

Jonas är på konferens tisdag och onsdag så Elin är här och håller oss sällskap. Jättemysigt tycker vi!

besök av farmor och farfar

Under måndagskvällen kom Sams farmor och farfar på besök. Sam visade sig från sin bästa sida och kvällen till ära hade han outfiten han fått från dem på sig.


det säkra före det osäkra

Vi har upptäckt att vi har ett barn som kräks väldigt mycket, många ombyten per dag blir det! Vi har förstått att vi inte klarar oss utan handdukarn som skydd mest hela tiden men nu har vi införskaffat även små haklappar. Det ser lite roligt ut faktiskt. Haklappen på bilden är den mindre snygga i tre-packet vi köpte, den tar blicken från vilken tjusig outfit som helst...

BVC

Glömde skriva att de var på besök hos oss från BVC i onsdags och Sam blev vägd, något som vi var lite spända inför eftersom han gått ner en del i vikt på BB. Det visade sig att Sam gått upp 400 g på fem dagar, bra jobbat! Han hade passerat sin födelsevikt rejält. Det är tydligen normalt att gå upp 150 g eller mer i veckan. Inte konstigt att vi tyckte att han såg lite tjockare ut...

lördag

Idag var Sam och Jonas ensamma hemma i flera timmar när jag var och klippte och färgade håret. Det var skönt att komma iväg själv ett tag och håret behövde det verkligen. Jag passade även på göra ett nytt försök med lite shopping och idag gick det bättre. Ett par byxor och två tunikor blev det, nöjd! Det gick väldigt bra för Jonas att vara ensam med Sam och han fick ge honom lite mat som jag mjölkat ur.

Nu på kvällen har vi tagit en promenad. Det går bättre att gå nu tycker jag och jag ser fram emot att kunna gå lite längre promenader snart.smilgropen

Den uppmärksamme kan se Sams smilgrop på bilden i inlägget nedan. Den är ursöt!

att han vågade!

Min son brås på mig.....han vågar dock  ta det ett steg längre. Igår var vi på jobbet och hälsade på. Sam avrundade dagen genom att urinera på mitt och Anders lilla mötesbord.....något jag alltid velat men inte vågat. Tror han gjorde det för min skull. Efter det somnade han i fåtöljen. Vilken liten kille med klass!


fredag

Jonas har jobbat hemifrån och jag och Sam satt i soffan och myste hela förmiddagen. Framåt eftermiddagen tänkte vi gå på stan en sväng och vi märker att det inte riktigt går att planera vad man ska göra. Det tog nog nästan två timmar att ge sig iväg från att vi hade bestämt oss för att åka. Sam blev hungrig och åt ovanligt länge, sen bajsade han såklart och kräktes ner Jonas tröja. När vi trodde att vi skulle kunna åka blev han helt förtvivlad och vi sa att han KAN inte vara hungrig, för SÅ mycket som han åt kan han inte kräkts upp, men jodå! Han åt och åt och till slut kunde vi åka. När vi kom ner på stan var jag så trött så det blev ingen vidare shoppingrunda i alla fall. Jonas köpte dock ett tv-spel och jag lyckades införskaffa mig en bikini i lite större storlek än normalt.

Sam tappade sin navelsträngsstump idag och han har utforskat lite nya ljud. Han knorrar och stönar och har sig.

När Josefin fixar i köket...

... ligger Sam på bordet.


10 juni 2009

Olof, Hanna, Jack och Stella var och hälsade på Sam. Tack för en mysig kväll, vi ses på midsommar!


Josefin och Sam


Första badet

Igår kväll fick Sam bada för första gången. Först blev han helt lugn och verkade tycka att det var skönt, men när jag tvättat honom i ansiktet började han gråta och kunde inte riktigt sluta förrän vi torkat honom och satt på honom sin pyjamas. Han kanske frös. Jag var rädd att bebislukten skulle försvinna efter badet men han luktar fortfarande fantastiskt gott.

Första dagen hemma själva

Idag jobbade Jonas halva dagen och jag och Sam var hemma själva. Allt gick bra. Det verkar som att det bara handlar om att amma, kräkas, bajsa, sova och däremellan också ha lite ögonkontakt. Jag hade planerat att vi skulle ta en promenad men så långt kom vi inte. När Jonas kom hem gick vi en promenad till affären och Sam sover så bra i sin vagn.

Hejdå-puss

7 juni 2009

Josefins familj var och hälsade på. Det var Josefins mamma, pappa och morfar. Självklart var även Elin och Julia med. Elin anmälde sig frivilligt att byta blöja och det blev en riktig pärs med båda bajsning och kissning på skötbordet när blöjan hade tagits av, men det gick ju det med!


6 juni 2009

Idag har Jonas mamma och pappa varit och hälsat på oss och Sam fick träffa sin farmor och farfar för första gången.

Jag heter Sam


Första dagarna i bilder

31 maj 2009

Klockan 23.23 kom vår son. På självaste mors dag. Han var 52 cm lång och vägde 3705 gram. Han är såklart den sötaste bebisen man kan tänka sig.
 

RSS 2.0