eländigt

Jag har fått mjölkstockning och hade så himla ont inatt och imorse att Jonas stannade hemma från jobbet så att jag fick vila. Nu på kvällen har jag fått feber också så det känns inte bra alls. Sam har varit ganska gnällig idag och vi tror att han är i en fas, det ska tydligen vara en sån nu och på BVC tyckte de också att han visade sådana tendenser. Han har lärt sig nåt nytt hummande ljud idag i alla fall och han var väldigt duktig när vi hällde vatten över huvudet på honom när vi badade. Vi köpte en gullig bok igår med valpar och kattungar och han gillar att titta i den, känna på sidorna och slå igen den.

Igår förresten, vi hade DEN mardrömsfärden hem. Vi åkte till och köpte blöjor när vi hämtat Jonas och på väg hem var det kö till speedway-finalen som utspelade sig nära där vi bor. Sam började skrika i bilen och vi kan räkna på en hand de gånger han skrikit så intensivt och så var det kö i snigelfart hela vägen hem. Där sattes vårt tålamod på prov, minst sagt. Det var antagligen efter det som amningen kom i ofas, han ville inte äta utan somnade istället och jag tänkte inte på att pumpa och det tog på tok för lång tid innan han åt igen och då var det kört. Jaja, nu sover han iaf och jag ska kolla på Gossip Girl i soffan.

home alone

Vi har varit ensamma hemma, jag och Sam, när Jonas varit på konferens. Vi har verkligen passat på att slappa och det enda inbokade har varit ett BVC-besök. Jag tyckte att det var lite konstigt att vi skulle dit igen, känns som att vi var där nyss, och det visade sig att det inte var Sam som skulle dit för vanlig vägning utan jag för en enkät-uppföljning. Så kan det gå! Vi passade på att väga i alla fall och Sam väger nu 7180 gram och mäter 63 cm. Nästa gång vi går dit är det fem-månadersvaccination. Just nu vilar Sam i vagnen efter ett ovanligt långt gympass. Kanhända att han tyckte att det var extra mysigt när han fick ligga utan blöja. Jonas ringde här och verkar vara på ingång tidigare än beräknat så då ska vi hämta honom på stan.

Sam förstår tittut-leken och skrattar


bilder från babysimmet


Sam kunde inte sluta titta på sin pappa (eller kameran)

Nyttig nackträning

Bredvid är Sams kompis Antonia med mamma Veronica

Här tränar vi på att få vatten i ansiktet, det går bra!

snart helg igen

Den här veckan har gått FORT! Det är redan fredag igen och snart är det helg igen. Just nu ligger Sam i vagnen och tar igen sig efter ett lyckat babysim. Rutinen att gå upp tidigt, tidigt för att få honom att somna om igen innan simmet kan vi lägga till handlingarna - nya grejen är att vara vaken i flera timmar när han vaknar första gången. Således gick babysimmet att genomföra trots att jag trodde att det var helkört när han hade varit vaken såå länge. Det märks att han gillar simmet, han pratar, sprattlar och småler i vattnet. Idag tränade vi på att hälla vatten över huvudet och sa "dyk" samtidigt. Jonas assisterade med vattenkannan från badkanten. Nästa gång är det dags för även honom att bada tycker jag!

Fina killar

tisdag

Det känns som att det är höst ute idag, det har regnat och det tokblåser. Känns nästan som att stora björken utanför ska vika sig dubbel. Ganska härligt med höstväder men jag hoppas inte att de vackra, soliga dagarna är över. Jag kände mig inte som någon förnuftig mamma idag när det regnade på väg hem från babysången, de andra mammorna hade regnjackor medan jag hade min vanliga korta skinnjacka. Jag hade regnskydd på vagnen i alla fall!

Babysången, ja! Det gick väldigt bra idag. Jag trodde att Sam skulle sova sig igenom allt igen eftersom han varit uppe sen halv åtta (babysången börjar halv tio). Han somnade till i vagnen precis innan vi kom fram men vaknade igen och var uppe och på ganska bra humör hela sången. Det har aldrig hänt förut, de andra gångerna har han inte ens orkat hålla ut till tredje sången. Härligt att få ha en bebis i famnen för en gångs skull när man är på babysång, har känts lite fånigt innan... Nu vilar han i vagnen igen och vi hoppas på en lugn kväll utan skrikfest här hemma.


ny vecka

Det är måndag igen och Sam och jag är ensamma hemma och Jonas är på jobbet. Dagen har varit väldigt slapp här hemma, Sam har sovit ganska mycket och jag har inte gjort så himla mycket nyttigt. Har kikat på Svenska Hollywoodfruar, fångat en extremt stor spindel under ett glas, käkat en sen lunch och nyss var det Gossip Girl på tv. Nu väntar vi på att Jonas ska komma hem.

En lite suddig, men söt bild (från igår)

Sam gymmar

Såhär ser det ut när en nöjd bebis vaknar, borde han sova mer skriker han istället

och nu har han vaknat igen


lunch-nap

Vi har en lugn helg här. Gårdagens gäster fick ställa in (sjuka barn) och vi är ganska sega. Både jag och Jonas har fått lite förkylningskänning, men det verkar inte bryta ut ordentligt, och vi har haft ett par tuffa kvällar/nätter. Fredagens bravader (babysimmet) resulterade i att Sam hade väldigt svårt att somna på kvällen och Jonas fick gå ut och gå med honom för att han skulle somna. Igår var Sam vaken jättemycket på dagen så gårdagskvällen var också halvknasig. Nätterna är fortfarande rätt jobbiga, vi har kämpat i två veckor med bättre nätter nu, men det verkar som att vi har en envis bebis. Vi är oerhört glada att han är så glad när han är vaken på dagarna i alla fall, det är en fröjd att få umgås med honom, han är verkligen toppen vår son!

Idag kommer Cissi och Andreas med Caspian och hälsar på, kul!

Sam sover lunch på soffan.

Helgens shopping: Body från Polarn o Pyret, mjuka byxor att mysa med hemma från H&M, strumpor från H&M

han badade!

Så var det fredag igen och äntligen dags för babysimmet. Denna gång peppade vi massor innan och jag var riktigt nervös för att det inte skulle gå vägen, men oj så bra det gick! Vi gick upp tidigt i morse, jag och Sam, och han fick somna om och sova en bra stund innan det var dags att åka iväg. Jag tog med liggdelen in i omklädningsrummet och bytte till badbyxor på honom i den och sen fick liggdelen även följa med in till bassängen. Han var väldigt nöjd och glad innan och väl nere i badet fortsatte han vara nöjd. Det märktes att han var ganska trött för han hade minst en hand inne i munnen nästan hela tiden och han gnällde lite när vi tränade att ligga på mage i vattnet men han höll ut och såg ut att trivas! När vi bytte om efteråt fick han nog och bröt ihop men det släppte så snart han var nerbäddad i vagnen sedan. Nu har vi en trött kille som ligger och sover här. Jag har en känsla av att han kommer att sova lääänge idag... Nästa vecka ska Jonas få vara med och kika lite från kanten, hoppas att han kan ta lite kort då också.

en soffa med bebisar

Sam och jag spenderade en underbar eftermiddag med alla mammor och bebisar i föräldragruppen.Vi passade på att ta en gruppbild och alla bebisar lyckades vara vakna och på bra humör samtidigt.

I åldersordning från vänster: Dexter, Ove, Lily, Alexander, Antonia, Sam och Albin

han har stil

Jonas säger att Sam brås på sin far. Men han gillar inte sådär överdrivet mycket att prova snygga outfits. (Fast det gör ju iofs inte Jonas heller)


V-ås

Vi körde upp till Västerås på lördagen och stannade kvar över natten. Jag och Jonas passade på att gå på bio, vi såg Tarantinos film Inglorious Basterds. Filmen var riktigt bra tyckte vi båda två. Här kommer lite bilder från helgen:

Såhär byter vi blöja i bilen

Efter en tur på stan

Sam är kär i sin pappa

Det är viktigt att kaninen hänger med när man är lite gnällig...

oflyt

Det verkar inte som att turen är med oss när det gäller babysimmet... SOM vi sett fram emot denna aktivitet som så många bebisar (och föräldrar) tycker är så mysig. Förra veckan skulle det börja och vi var där och vi var på topp - inställt möttes vi av i dörren. De hade försökt få tag i alla tydligen. Det irriterade mig lite att de inte fått tag i mig, jag tror att jag lämnat både mail och mobil. Så vi laddade om tills idag. Bra förberedda tyckte vi. Bebisen ska vara utsövd, mätt och nybajsad men hur lätt är det när det är en tremånadersbebis det handlar om. Och när det börjar 8.45 på morgonen. Vi gjorde vårt bästa och täckte in de sista två kraven, dock hade vi nog en väääldigt trött bebis. Han bröt ihop redan i omklädningsrummet och slutade aldrig skrika och det gick inte bättre när vi klev ner i bassängen heller. Vi klev upp igen innan vi ens hade samlats i ringen. Sam, superledsen på gränsen till panik, och en besviken, nära till gråten mamma fick ge upp och byta om igen. Vi gör ett nytt tappert försök nästa vecka...

Det här är INTE idag, för Sam var LÅNGT ifrån såhär nöjd...

tisdag


trött av magträning


babysång och babysim

I tisdags var vi på babysång för första gången. Det var fem andra mammor med sina bebisar där och tydligen var det ännu fler anmälda till gruppen, så det kommer att bli kul att lära känna varandra under hösten. Sångerna kändes väl sådär roliga, då sjunger vi mer fantasirika sånger här hemma men barnen kommer säkert att tycka att det är kul. Sam visade sig tyvärr inte från sin bästa sida eftersom han PRECIS hade somnat när vi kom fram till sången, han orkade bara 10 minuter innan han bröt ihop och var tvungen att sova. Stackarn. Kräver bättre planering med sömnen nästa vecka.

Imorgon är det första babysimmet och det ska verkligen bli superkul, hoppas att vi prickar in en vakenperiod under just den halvtimmen simmet håller på bara... Jag fotar inget imorgon, men Jonas får ta lite kort när han är med nästa gång.

Sjalen har fått en revival nu när Sam orkar hålla huvudet själv, kanhända att vi kommer att använda den mer igen. Just nu är den dock utlånad till en treveckorsbebis som har en mamma som behöver få tillbaka sina händer.

Full koncentration på babygymmet. Sätter man honom här vinner man några minuters tid för att fixa med annat, till exempel brygga kaffe till frukosten eller göra iordning lunch.

ny outfit

Jag och Sam mötte upp mamma och Elin i Knäppingsborg på eftermiddagen idag. Sam fick en ny outfit och vi provade den på honom med en gång när vi kom hem. Det är en bodysuit och mössa från eBBe, hade aldrig hört talas om det märket förut, men om kvaliten är ok kommer vi absolut att köpa fler plagg, supersnygga! Mamma kompletterade med en likadan bodysuit i svart, dessa kommer att användas flitigt. Ytterligare en mössa fick också följa med hem.

RSS 2.0