jobbigt läge.

För några dagar sedan satt hela familjen vid bordet för att äta. Sam hade några majskrokar som han gick lös på. Efter ett tag blev det en sån där spänd stämmning. Sam hade något som satt fast i ansiktet. Den hängde liksom där och han märkte inget. Tillslut tog Josefin sig modet till....."Sam! Sam! Du har något där". Det hela löste sig med att jag avlägsnade kroken när Josefin avledde honom.

seriefigur?

Vet inte om han brås på hans mamma eller hans pappa. Men Sam blir ibland en liten karikatyr av sig själv. Jag tror att det beror på storleken på hans huvud.

Kompletera det med lite dregel så blir det perfekt.

För några dagar sen kom Josefin hem med ett nytt inköp. Det kan sägas lite snabbt att köpet hävdes relativt omgående. Bilden är väldigt suddig, ber om ursäkt för det, men även en suddig bild säger mer än 1000 ord.

Med mössan på gick liksom huvudet fram och tillbaka vilket gjorde att det var lite svårt att få skärpa.

välkommen måndag

Vi har en spännande vecka framför oss och vi startar med en pysseldag tillsammans med Veronica och Antonia. Bebisteatern har sin första föreställning imorgon hos Klara och Albin när mammorna och bebisarna ska träffas så idag måste dockorna och musiken blir klar. Några av dockorna kan ses på Antonias blogg. Vi börjar veckan med att bjuda på en bild på Sam i pyjamas i soffan från nyss.

vi på brunch

Vi var på brunch med föräldragruppen häromveckan. Jag är så GLAD över denna sköna grupp med mammor, pappor och bebisar. Vi mammor träffas ganska ofta och ibland har även papporna möjlighet att vara med. Brunchen var ett sådant tillfälle. De fina bilderna i detta inlägg är tagna av duktiga David.

velourmannen?

Josefin var på kurs i Falköping i torsdags. Jag fick tillfälle att börja mitt nya liv. Prova på att vara pappaledig. I inlägget tidigare berättade jag om en dockteater som Josefin går in i för liv och lust. Det är tydligen meningen att Sam också ska tycka det är hysteriskt med flörtkulor. Iaf....det blir vääldigt mycket sådant för min son. Det är babysim med mammor som sjunger söta sånger, det är babysång där man sjunger ännu sötare sånger, det är rosa hemmagym och virkning. Kort sagt så får han väligt mycket ensidiga influenser. Nu när jag och Sam hade en hel dag med far och son tid så gjorde vi lite andra grejer. För att starta dagen så fick han fick två majskrokar redan vid frukost.

Vi avrundade förmiddagen med att kolla på lite hockey för att sedan ta en sväng till platinumcars.se. Sam var dock mer fascinerad av alla speglar i hallen än de Ferraris som pappa suktade efter. På bilden gör han iaf sin bilmin.


kaminmannen?

Vet inte om ni kommer ihåg en av karaktärerna i Percy Tårar som benämdes som "kaminmannen". Han inhandlade iaf en kamin till sitt nätta litta radhus i Vällingby. Efter en tid blev han mer och mer besatt av den här kaminen och gör det till sin livsuppgift att hålla den brinnande. Spaljen till trappen och listerna till alla rum åker in i den här kaminen i hans jakt på ved. Hans negligerar sina barn och hans familj lämnar honom till slut. Nu vill jag inte säga att det är riktigt så allvarligt men Josefin har en släng av kaminmannen i allt hon gör. Just nu har jag knappt pratat med henne på en vecka för att hon räknar maskor. Hon har tagit virkningen till en ny nivå. Virkar just nu gästofflor som hon inser att ingen kommer ha när de besöker oss. Hon håller dessutom på med någon slags dockteater. Såhär ser bårt köksbord ut just nu. Det kreeras apor och spindlar med flörtkulor.

Inte nog med det. Nu har hon även fått dille på tomater. Det är tydligen hennes nya grej.

första smakportionen

Igår fick Sam sin första smakportion och vi hade valt sötpotatis som första smak eftersom vi hade hört att bebisar ofta tycker att det är godare än vanlig potatis. Det verkade som att han gillade det, resultatet kan ni se i filmklippet. Klippet är ganska långt men jag har inte engagerat mig i att lära mig klippa än. Jonas tycker att jag ska klippa ihop Sams första halvår sen och så får det nog bli.

se! det snöar!

Antagligen inget som kommer att ligga kvar, men idag kom i alla fall Sams första snö! Helt omedveten om spektaklet ligger han och eftermiddagsvilar just nu efter både sitt-träning, hoppgunga och dagens laddning i blöjan. Får se om han somnar eller om han bara tar igen sig lite.

Och medan bilderna i detta inlägg laddades upp har både snön smält bort och Sam bestämt sig för att inte vila men skrika...

Bildbevis på snön

Se inte så ledsen ut, det ska ju vara roligt att sitt-träna!

Det är inte lätt att fånga bra (=skarpa) bilder i hoppgungan, det går snabbt nämligen

Vi idag

BVC idag

Dags för femmånadersvaccinationen idag. Jag åker själv med Sam dit och jag hoppas att det går bra. Förra gången gick ju gråten över ganska snabbt efter sticken och han blev inte så påverkad efteråt så vi hoppas på repris. Vi behöver INTE jobbigare nätter just nu...

Uppdate: Sticken gick BRA och nu vilar han i vagnen. Vi pratade lite mat och det börjar bli dags att fundera över när vi ska börja ge honom vanlig mat. Kanske börjar vi med smakportioner snart.

För någon vecka sedan - blir intresserad av att känna på tidningen för första gången

Och det var en BIL på just den sidan han skulle äta på...

RSS 2.0