Stockholm

Under måndagen och tisdagen var vi i Stockholm och hälsade på Marianne. Bland annat var vi på stan och shoppade lite, jag hittade en fin tröja från Bruuns Bzr har halva priset och en svart klänning från Rules by Mary på 70% rea, nöjd! Jonas shoppade en skinnjacka till hösten och en stickad tröja. Båda från Zara. Sam fick sin första skjorta, även den från Zara. På kvällen bjöd Marianne på supergod plockmat som vi satt och njöt av länge. Tack för superfina dagar, hoppas att vi ses snart igen!

Vi åt Ceasarsallad till lunch

Det var länge sen jag var på stan. Jag kände mig ganska sunkig när jag hittade kräkfläckar på koftan. Hemma bryr jag mig inte så mycket utan är mest nöjd med att jag faktiskt klär mig, sminkar mig och fixar håret varje dag...

Amning i Kungsträdgården. Mina mammanerver sattes verkligen på prov innan vi fann denna plats att sitta på, jag tror att det är hormoniellt för jag tycker verkligen att det är jättejobbigt när Sam vill äta och gråter och jag inte kan ge honom med en gång, trots att mitt förnuft verkligen försöker behålla lugnet.

Sam börjar gilla att ligga i vagnen och bara titta på allt runtomkring. Dock började han gråta strax efter denna bild togs och vi hittade ett fint amningsrum och lugnet återställdes till sist.

kaninen

Den har hänt fyra gånger nu... Vår rutin har blivit lite grann att på kvällen har Sam sovit på soffan och vid tiotiden har vi gått och lagt honom i sin säng. Det har funkat väldigt bra tycker vi. Under några kvällar har Sam inte verkat helt nöjd och vi har testat att lägga honom på soffan för att sova lite men det har han inte velat. Han har varit ganska gnällig och till slut har han gråtit tröstlöst. Vi försöker det vanliga: babysitterna, babygymmet, amma, bära, sjalen, Babybjörn osv, men ingenting har hjälpt. Första gången detta hände lade jag honom till slut i ren desperation i sin säng och började klappa honom på kinden med mjukiskaninen som legat i fotändan i sängen tidigare och på en sekund slappnade han av i hela kroppen och somnade. Det kändes som ett mirakel! Häromkvällen blev han likadan och jag kom plötsligt på att jag skulle testa sängen och kaninen igen och mycket riktigt, han somnade. Det känns som att vi borde ha sett ett mönster här men vi är väl inte så vana föräldrar än för när vi var i Stockholm häromkvällen vaggade vi och bar och försökte allt möjligt tills vi kom på - vi testar med kaninen och ja! Han slappnar av i kroppen, blundar och drar liksom en suck av lättnad, sen sover han. Och ikväll funkade det igen - vi älskar kaninen med de långa öronen!

Vi kallar den Lillasyster kanin (eller den feta näktergalen) efter boken.

inte så nöjd

I den här bloggen lämnar vi inte alltid en helt representativ bild av Sams beteende. Ibland gråter han nämligen och då ser han ut såhär:

vid skötbordet

Sam älskar sin mobil över skötbordet och när han ligger där pratar han och skrattar som mest. Förut tyckte jag att vi fick väldigt bra kontakt vid skötbordet men nu är vi inte ett dugg intressanta här. Man får mest stå bredvid och vänta på att han lekt klart och sätta lite snurr på planen då och då...

gäster

Daniel och Therese hälsade för ett tag sen. Vi spenderade tiden med att tömma några flaskor mousserande och grilla. Vi besökte också Smultronstället i Söderköping. Det var en tvetydig upplevelse. Alltså Smultronstället inte att vi fick besök av Daniel och Therese. Det är alltid lika trevligt!

Daniel försöker snacka bort det uppenbart spända läget.


nappen


hjälp

Såhär lyxigt kan man ha det när man har vänner på besök. Jag sitter och slappar och äter i solen medan Hanna vaggar min son. Tack för fin hjälp!

När jag tänker efter var det nog så att jag vid detta tillfälle inte hade fått äta lunch med de andra eftersom en viss ung man fick för sig att han JUST då ville amma...

Sam och Jacknappjour

Vår son har vissa problem med att behålla nappen i munnen och behöver periodvis viss assistans. Vi turas om att ha nappjour och här är det Stellas tur.

semester?

Tror jag har berört detta ämne förut. Men frågan består. Vet inte om det beror på att jag har hus eller om jag bara har blivit lite manligare. Det kanske är så att jag har blivit lite manligare för att jag har köpt hus. Jag har iallafall blivit lite lite händigare. Dessutom tycker jag att det är übermanligt att bygga saker. Vi har kreerat en altan. Tidigare hade vi en trist plattläggning med ett staket som gjorde det hela väldigt instängt. Nu finns det plats för 70 personer pimplande champange. Precis som det ska vara. Tack alla ni som har hjälpt till! Jag lade 60 timmar och ni lade till 60 timmar till. På semestern inte att förglömma!

Så här såg det ut tidigare.

Staketet rivet och reglarna lagda.


Ännu mer brädor.

Skapelsen är klar. Nu ska vi bara sätta upp en spalje mot grannes vita vägg samt fundera på hur trappen ner för slänten ska se ut.

Petra var förbi idag och invigde. Första lunchen på den färdiga altanen.

blandat
stilstudie


Besök i Västerås


När vi var i Västerås fick Sam träffa Jonas farmor och farfar. Tycke uppstod såklart.

Samling kring Sam

Slappar på balkongen

leende

Lördagen den 27 juni då Sam skulle fylla fyra veckor dagen därpå fick även Jonas se hans härliga leende. Jag lyckades fånga det på bild.

stor kille

Dagens BVC-besök visade att Sam börjar bli riktigt stor. Han är numera 56 cm lång och väger 4960 gram. Vi har märkt att han har varit lite orolig och att han uppvisat ett lite annat beteende och det är antagligen en utvecklingsfas som har spökat. Vi tycker att han börjar bli en riktig tjockis - härligt!

varma dagar

Det är väldigt varmt just nu och jag har inte funnit någon ro att uppdatera på bloggen. Det märks att Sam reagerar på vädret, det är väldigt varmt för honom och det är svårt att veta hur vi ska underlätta för honom. Det är inte mycket kläder som gäller för honom och vi försöker hålla oss där det är som svalast. Tyvärr blir det inte ens svalt på kvällarna. Jag vill inte alls klaga på vädret för det är helt underbart med sol och värme men det känns lite jobbigt för en liten bebis.

RSS 2.0