God Jul

Vi firar Sams första jul och har en riktigt mysig dag i Lindö. Gårdagen bjöd på första tanden med en del smärta men idag är humöret på topp. Vi har ätit grötfrukost, promenerat i underbart vinterväder, ätit jullunch, öppnat Sams paket och ska snart vi koka musslor. Senare ikväll väntar en härlig ostbricka. Vi önskar alla en God Jul och god fortsättning!

När vi kom ner igår morse upptäckte Sam granen och lyckades med ren vilja köra fram till den med sin stol.

Grenarna var väldigt spännande att vifta med.

Sen körde han ännu längre in bland grenverken och upptäckte kulorna och belysningen

Idag har Sam haft på sig sin tomteluva, redan vid frukostbordet åkte den på.

Vår promenad spenderade Sam på det här sättet, som vanligt.

JullunchSom vi misstänkte var omslagspapprena minst lika intressanta som innehållet.


I brist på andra bilder på oss alla tre samtidigt...


pulkaåkning

Vi har haft en härlig dag i snön med våra vänner från Linköping. Stella och Jack åkte snowracer och pulka i backen medan Sam mest fick hänga på plan mark. Pulkan var en riktig höjdare och Sam gillar det verkligen! Nu ser vi fram emot när vi ska spendera vår vecka i Branäs tillsammans!

oj, jag ramlade

När Sam sittränar ramlar han fortfarande lite men det verkar han tycka är ganska kul.


på pappas jobb

Efter nästan varje babysim har vi gått upp och hälsat på på jobbet, det är extra trevligt på vårt jobb på fredagar när vi fredagsfikar. Idag efter simavslutet gick vi upp och visade Jonas diplomet Sam fick och passade på att sitta lite på skrivbordet, det fanns en trevlig penna att suga på. Det var avslutning även på skolan och vi fick skinkmacka.

avslutning på babysimmet

Idag hade vi avslutning på babysimmet. 15 gånger har vi gått och nu gillar verkligen Sam att bada till skillnad mot hur han tyckte om det i början. Han grät ju varje gång och vi fick gå upp, men vi trodde verkligen att han skulle börja gilla det och framför allt vill vi ge honom en god vattenvana och det var tur att vi fortsatte för nu har vi en mysig stund i vattnet varje vecka. I vår går vi på fortsättningskursen och det ska bli riktigt skoj.Sam har lärt sig att när man säger "DYK" ska han blunda och hålla andan för då kommer det vatten, sen öppnar han ögonen under vattnet och verkar ganska oberörd över att ha fått vatten i ansiktet.

fisk

Sam fick fisk för första gången häromdagen och det var en riktig höjdare. Vi blandade potatis, fisk, ärtor och kryddade med lite dill.

Mellan varje tugga skriker han efter mer

Försöker få i sig lite vatten

Mätt och nöjd

kaniner

Alla som känner Sam vet att han är väldigt, väldigt kär i sin kanin. Man skulle kunna säga att Sam och kaninen är som ler och långhalm. Man skulle kunna tro att den ena av kaninerna ska vara brun och den andra är vit men så är det inte riktigt, den ena är kramad, snuttad och älskad i ungefär ett halvår och den andra är ny.

en glad kille

Sam och Josefin vaccinerade sig för någon vecka sen. Efter det var inte Sam sig riktigt lik. Han sov inget och allt var liksom upp och ner. De senaste 4 dagarna har han dock levtt  upp till sitt rykte (han är känd som den där glada killen härute i Lindö). Han har varit helt underbar. Så fort han har varit vaken har han pratat och skrattat. Han har dessutom fått dille på det här med att sitta. Han älskar det. De senaste dagarna har det gått så snabbt så nu kan man nästan lämna honom utan uppsikt. Han ramlar liksom inte ihop. Josefin var i Stockholm i helgen och jag och Sam hade mycket kvalitetstid. Längtar lite till jag får börja vara hemma.

Han har hittat tillbaka till sin första leksak också. En nygammal favorit.

Lägger även in en bild när Sam insisterade på att han skulle ha på sig Josefins fuskpälskrage. Vi har så svårt att säga nej.

lite hängig men söt

Vi har ju börjat fått ordning på nätterna nu men igår natt var det stört omöjligt för Sam att somna om och efter en tuff natt ställde vi in babysimmet på morgonen. Det var bra för det visade sig sen att han hade lite feber. Febern sjönk under eftermiddagen men han fortsatte att vara väldigt gnällig så inatt försökte vi inte ens få honom att somna om i sin säng utan han fick sova med mig från början. Vi får ta tag i att sova bra på natten när han mår bättre igen istället.

glad fast vaccinerad just nu

I tisdags köade jag och Veronica för att få vaccinera oss. Vi var där i god tid och det gick väldigt snabbt och smidigt att få vaccinet. När jag var framme frågade jag och de kunde vaccinera Sam också och det gick bra så halvsovandes i vagnen fick jag dra ner byxorna på honom så att han skulle få sin spruta i låret. Sprutan gjorde ju inte särskilt ont så knappt en tår fälldes. Jag har fått lite ont i armen efteråt och igår hade jag ont i ryggen men annars verkar det lugnt. Sam däremot verkar reagera lite och igår tyckte jag att han hade lite förhöjd temperatur. Han var så himla glad och nöjd innan och nu är han ganska gnällig så något är det. Det är ju skönt att veta att det snart går över i alla fall.

pysselmani? ja, kanske...

Den senaste tiden har jag blivit väldigt pysslig och det roliga är att mina mamma-kompisar också uppskattar pyssel så vi har haft virkträffar och även en bebisteater har satts ihop. Här är mina senaste alster:

Dessa virkade jag redan innan Sam föddes, giraffen har dock legat i delar sen dess och han är nu ihopsatt. Det tog emot att sy dit alla fläckarna. Det är så trist att fästa trådar!

Nästa virkprojet blev gästtofflor. Jag har virkat ett par damtofflor, ett par herrtofflor och ett par till Sam.

Senaste hang-upen när det gäller virkning är små bakverk. Så gulligt tycker jag. Än så länge har jag virkat en princesstårta, en dammsugare och två ballerinakex.

Jag köpte ett nybörjarset med acrylfärg och min första tavla är denna uggla som numera hänger i Sams rum. Motivet har jag snott, det är hemskt svårt att hitta på motiv själv tycker jag.

Vi har länge velat ha en stor tavla i trappen så jag köpte en stor duk (1*1 meter) och härmade Marimekkos Unelmia.


bildspel

Sam har verkligen börjat uppskatta att sitta med oss vid bordet. Han kan dock inte bara sitta och titta. Det förstår man ju. Han pysslar med lite olika saker.

Han äter

Han äter lite till och lite mer pressat

Ibland har han ätit klart

Ibland efter att han är klar så tycker han att det borde finnas mer och fösöker sig på att få upp det som har hamnat utanför munnen

Den mesta av tiden i stolen leker han dock

RSS 2.0