status just nu

Det är väldigt mycket vinter hos oss, det har i princip varit kallgrader sedan mitten av december och det är köldrekort hit och snörekord dit. Det är fantastiskt att få uppleva en sådan här vinter men lite, lite grann börjar jag längta efter våren. Dock vill jag inte att tiden ska gå snabbare men värme och sol är ändå väldigt välkommet. Jag har en hel vår kvar att vara hemma hos Sam men ändå börjar jag känna att tiden rinner ut så jag ska verkligen försöka njuta av denna tid hemma och ta tillvara på den.


Sam mår allt som oftast väldigt bra. Han har utvecklats till en mycket glad kille som nästan alltid är tillfreds. Vi tyckte under perioder i höstas att han var ganska gnällig men det är han sällan nu. Vi tycker att han har utvecklats väldigt mycket den senaste tiden och att han hänger med mycket på vad som händer. Han förstår en del när man pratar med honom, det är svårt att urskilja vilka ord han förstår men han kan ibland ordet lampa men verkar förväxla det med både mamma och pappa ibland. Han börjar förstå om man gör något tokigt, till exempel om man sätter något på sitt huvud som inte ska vara där så skrattar han. Generellt skrattar han mycket och han börjar bli kittlig på låren och under armarna. Motoriskt så sitter han väldigt bra och ramlar bara av sällsynta misstag. Han använder sina händer och underarmar mycket genom att till exempel spela på läppen och vinka. Han spelar gärna på läppen när vi sjunger en sång som passar till och han vinkar när vi ber honom. Han gillar fortfarande inte alls att ligga på mage och kan bli riktigt arg om vi lägger honom så. Då klarar han i sin frustration inte ens av att vända tillbaka sig själv. För övrigt har han vänt sig några gånger men det är inget han funnit särskilt spännande än. Han förflyttar sig inte, varken ålande eller krypande. Han står gärna och bra men han förstår inte att han måste hålla i sig för att inte falla utan förlitar sig helt på att vi håller i honom, vilket vi också gör.

I fjällstugan

Sam har fått tre tänder där nere. Två tänder i överkäken är på gång och ser ut att spricka igenom vilken dag som helst, detta verkar inte störa honom men han dreglar otroliga mänder.

Sam och Antonia

Han somnar väldigt bra. Han sover i princip tre gånger på dagen, förmiddag, middag, eftermiddag. Han visar att han är trött genom att gnälla lite och vi går och lägger honom. Oftast ler han och skrattar när man lägger ner honom i sängen och tycker att det är roligt när man släpper täcker över honom. Sen sover han i en halvtimme, timme ungefär. Han sover med napp på dagen. På kvällen har vi tydliga rutiner med välling, lite lek, skratt på skötbordet när vi byter pyjamas, borsta tänderna, läsa saga och sova. Han sover vid sju, halv åtta. Han är oftast glad när vi lägger honom, gråter lite grann under sagan men somnar sen fint utan napp. Han vaknar ett par gånger sen på natten och får nappen sen sover han till mellan halv åtta, åtta och ammar då innan frukosten. Oftast funkar nätterna på det här sättet just nu, men såklart avviker det ibland.

Trött och mysig i soffan innan förmiddagslur

Får lite störra bitar i maten, lite ovant att äta

Kommentarer
Postat av: Lena & Cliff

Tack Jonas och Josefin för att vi kunde "svänga förbi" i lördags, och få pussa på goa, glada Sam. Och se att ni två hade ben och armar i behåll efter skidveckan.

Sköt om er alla tre!

2010-02-15 @ 18:20:48
Postat av: Lina

Vilka härliga vinterbilder och roligt att få läsa lite mer om Sam!Nu måste vi faktiskt ses snarast :-) Jag är hemma på heltid från och med denna vecka så nu borde vi kunna få till en tid, gärna innan bebisen tittar ut :-) Vi kan väl höras i slutet på veckan om det passar?Kram

2010-02-15 @ 23:12:25
Postat av: Martina

Ja sådär ser det ut när Inez också äter så trist att sanera köket efter varje måltid!

2010-02-17 @ 09:48:39
Postat av: Josefin

Martina, ja visst är det! Och det känns som att det är dags för mat hela tiden. Jag gör inte annat är skrubbar på den där stolen och byter kläder :) Tänk vad lätt det var när man ammade...Lina, idag ses vi! Så kul!

2010-02-18 @ 09:22:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0