fettisdagen

Vi träffades hemma hos oss och åt semlor förra veckan på fettisdagen och då passade vi på att försöka ta en ny soffbild. Den förra blev ju så bra. Barnen var ungefär fyra månader, de kunde knappt sitta utan vi fick pallra upp dem mot varandra och alla lyckades vara på rätt så bra humör... Såhär såg det ut då:

Den här gången fick vi passa så att de inte ramlade ner och de var inte alls lika nöjda med att bara bli placerade sådär. Såhär såg det ut nu...

Dexter, Ove, Lily, Alexander, Antonia, Sam. Albin saknas på bilden.

sol inne, många minusgrader ute

Igår träffades vi hemma hos Louise och Lily. De bor så fint, så fint i en gammal vacker prästgård. Vi hade en fantasktisk eftermiddag med god lunch, trevligt sällskap och lek med barnen. Vi planerade ett-årskalaset vi ska ha. Tänk att våra små snart är ett år!

Dexter och Lily leker med Sams napp. Andras nappar är hårdvaluta!

Roligaste leksaken var tydligen ett måttband. Här är det Sams tur att ha den i munnen. Fia med Dexter i bakgrunden.

Antonia och Veronica


sista?

Jag hade tänkt skriva ett inlägg om att Sam slutat amma. Efter att ha trappat ner rejält den senaste månaden har han ganska länge bara ätit på morgonen när jag tar in honom till vår säng, men det har han verkat tyckt var mysigt och jag trodde nog att han skulle fortsätta ett tag. I förrgår var det dock stopp! Han bet mig det första han gjorde, knep sen igen munnen och började gråta. Jag erbjöd honom att äta på eftermiddagen och igår morse men samma sak då. Imorse ville han dock ha igen så vi får väl se om det var allra sista gången eller om vi hänger i ett tag till... Time will tell...

Annat var det här... Då var amning det enda viktiga som existerade i hans lilla värld...

troll

Ja, han ser verkligen ut som ett litet troll. Vi slås av att han börjar bli så stor och här ser han ännu större ut när han sitter på en egen stol...hos gammelmorfar

Jag och Sam var hos min morfar och åt lunch. Sam gillar verkligen honom och han fick sitta i hans knä och mysa flera gånger. Den här bilden är så fin tycker jag.

hur ser det ut hos er?

Jag har fixat lite här på bloggen (är inte klar än) men jag undrar över typsnittet på rubrikerna. Hur ser det ut hos er? Ser ni samma typsnitt som på denna print screen?


buss

Vi bjuder på ett till videoinlägg från förra helgen. Sam leker med sin buss och har totalt omatchade kläder på sig. Var för sig är den mönstrade bodyn, de multirandiga byxorna och de brunrandiga strumporna fin-fina, men tillsammans... Så kan det vara ibland när vi inte hunnit tvätta lika mycket som han kräkts eller skitat ner sig.


vinkar

För er som inte sett Sam vinka så kommer ett klipp här.

i backen

Vi fick några fina turer tillsammans, bara Jonas och jag, när vi var i fjällen. Här är lite bilder från sista dagen, solen visade sig och vi hade det bra!status just nu

Det är väldigt mycket vinter hos oss, det har i princip varit kallgrader sedan mitten av december och det är köldrekort hit och snörekord dit. Det är fantastiskt att få uppleva en sådan här vinter men lite, lite grann börjar jag längta efter våren. Dock vill jag inte att tiden ska gå snabbare men värme och sol är ändå väldigt välkommet. Jag har en hel vår kvar att vara hemma hos Sam men ändå börjar jag känna att tiden rinner ut så jag ska verkligen försöka njuta av denna tid hemma och ta tillvara på den.


Sam mår allt som oftast väldigt bra. Han har utvecklats till en mycket glad kille som nästan alltid är tillfreds. Vi tyckte under perioder i höstas att han var ganska gnällig men det är han sällan nu. Vi tycker att han har utvecklats väldigt mycket den senaste tiden och att han hänger med mycket på vad som händer. Han förstår en del när man pratar med honom, det är svårt att urskilja vilka ord han förstår men han kan ibland ordet lampa men verkar förväxla det med både mamma och pappa ibland. Han börjar förstå om man gör något tokigt, till exempel om man sätter något på sitt huvud som inte ska vara där så skrattar han. Generellt skrattar han mycket och han börjar bli kittlig på låren och under armarna. Motoriskt så sitter han väldigt bra och ramlar bara av sällsynta misstag. Han använder sina händer och underarmar mycket genom att till exempel spela på läppen och vinka. Han spelar gärna på läppen när vi sjunger en sång som passar till och han vinkar när vi ber honom. Han gillar fortfarande inte alls att ligga på mage och kan bli riktigt arg om vi lägger honom så. Då klarar han i sin frustration inte ens av att vända tillbaka sig själv. För övrigt har han vänt sig några gånger men det är inget han funnit särskilt spännande än. Han förflyttar sig inte, varken ålande eller krypande. Han står gärna och bra men han förstår inte att han måste hålla i sig för att inte falla utan förlitar sig helt på att vi håller i honom, vilket vi också gör.

I fjällstugan

Sam har fått tre tänder där nere. Två tänder i överkäken är på gång och ser ut att spricka igenom vilken dag som helst, detta verkar inte störa honom men han dreglar otroliga mänder.

Sam och Antonia

Han somnar väldigt bra. Han sover i princip tre gånger på dagen, förmiddag, middag, eftermiddag. Han visar att han är trött genom att gnälla lite och vi går och lägger honom. Oftast ler han och skrattar när man lägger ner honom i sängen och tycker att det är roligt när man släpper täcker över honom. Sen sover han i en halvtimme, timme ungefär. Han sover med napp på dagen. På kvällen har vi tydliga rutiner med välling, lite lek, skratt på skötbordet när vi byter pyjamas, borsta tänderna, läsa saga och sova. Han sover vid sju, halv åtta. Han är oftast glad när vi lägger honom, gråter lite grann under sagan men somnar sen fint utan napp. Han vaknar ett par gånger sen på natten och får nappen sen sover han till mellan halv åtta, åtta och ammar då innan frukosten. Oftast funkar nätterna på det här sättet just nu, men såklart avviker det ibland.

Trött och mysig i soffan innan förmiddagslur

Får lite störra bitar i maten, lite ovant att äta

korvgrillning i backentillbaka

I dubbel bemärkelse...

Vi är hemma efter en vecka i fjällen. Tyvärr är min hårddisk full så jag kan inte ladda över alla bilder. Vi har haft en fantastisk resa och jag bjuder på en update och bilder imorgon när jag rensat lite.

RSS 2.0